Как започна всичко


Шеф Петър Янков описва мечтата си за ресторант в своя тефтер преди около 10 години. Така започва всичко - представя си интериор със снимки на музиканти, истински музикални инструменти, приятни цветове, комфортна обстановка, която допринася усещане за изисканост и в същото време уют. Така започва развитието на една шеметна кариера.
9e9ccdc3e0ce39e3a0e39acdfca8b398

Тъй като е роден в Пловдив, Петър Янков завършва техникум по обществено хранене именно там. Развитието му като готвач стартира в хотел Тримонциум. Там той е редови готвач, но по-късно става главен готвач в ресторант Амстердам в Пловдив, както и в два ресторанта в Лозенец. Ресторант Петрус се ражда през 2014 г., въпреки че идеята за него се появява около 12 години по-рано. Към настоящия момент съществуват три ресторанта, основният от които се намира в София, а останалите два – в Лозенец, комплекс Оазис. Първоначалната идея за ресторанта е той да бъде с 50-60 места, но в последствие става така, че той разполага с шест различни и тематични зали. До ден днешен и трите ресторанта се радват на успех и на любовта на своите гости.Нещо повече за нас


В Petru's Seafood&Steakbar можете да се насладите на прясна морска храна, приготвена по специален начин. Така всички посетители могат да експериментират с вкусове и комбинации. Имeнно вкусът в Petru's е водещ при приготвянето на ястия, приготвени с първокласни продукти, завладяващи всичките си посетители. Само едно посещение в Petru's далеч не е достатъчно, за да усетите и най-малките детайли, които правят магията на това място, а те са изключително много. Заповядайте!

Свържете се с нас